Sommarweekend i Göteborg 2021

Även om pandemin ännu inte kan påstås vara över, har sommaren 2021 betydligt mer att erbjuda för semesterfiraren än föregående sommar. Många har av naturliga skäl väntat med att planera semestern i detalj, men nu är det hög tid. För dig som letar efter en händelserik weekend med både stadspuls, naturkänsla och spännande event är Göteborg ett självklart val.

Staden Göteborg firade sin 400-årsdag den 4 juni i år med digitalt pompa och ståt, men du som missade det datumet behöver inte vara alltför besviken. Det stora firandet är uppskjutet till 2023, men i sommar finns mycket annat att hitta på i Göteborg. Åk dit och organisera ditt egna firande, på just det sätt du tycker staden förtjänar! Till skillnad från Göteborgs officiella jubileumsplanerare behöver du bara bestämma två saker: Var du ska bo och vad du ska göra.

Bo smart

Värt att tänka på när du bokar hotell för din weekend i Göteborg är hur hotellet ligger i förhållande till de aktiviteter du tänkt dig. Även en långhelg har sina tidsmässiga begränsningar, och det är ett klassiskt misstag att i sista stund inse att för mycket tid går åt till att ta sig till och från hotellet. Hotellkedjan Elite Hotels har två hotell i Göteborg, där Elite Plaza i hjärtat av staden erbjuder gångavstånd till både Centralstationen och GöteborgsOperan, och Elite Park Avenue är det självklara valet för den som har Lisebergs nöjespark i sikte.

Händer i Göteborg sommaren 2021

Gothenburg,City,In,Sweden.,Skyline,With,Olivedal,District.Det är inte bara en känsla – även officiellt sett är sommaren här! För dig som tröttnat på socialt distanserade picknickar i parken finns en hel del att finna i Göteborgs stads egna kalendarium. Här bjuds både nycirkus-workshops och motocross.

För den musikintresserade är suget efter en riktigt bra konsert nästan omättligt stort i dessa dagar, men även i år gäller det att hålla koll på vad som verkligen kommer genomföras och inte. Om man vill se det från den ljusa sidan, vilket du säkert vill, kommer sommaren om inte annat att erbjuda chanser att se större artister i intimare format och på spelställen de kanske inte annars spelar på.

  • Timo Räisänen, Kajskjul 8, 22 juli och 12 augusti 2021
  • GAMMAL, Lisebergsparkens Stora Scen, 28 juli 2021
  • Jill Johnson, Villa Belparc, 29 juli 2021
  • Petra Marklund, Villa Belparc, 7 augusti 2021
  • Frida Hyvönen, Nefertiti, 26 augusti 2021