Smidig flytt i centrala Göteborg

Att flytta till en centralt belägen lägenhet i Göteborg är för många en dröm, men när flytten blir ett faktum finns det flera aspekter att ta hänsyn till. Det gäller framför allt praktiska inslag där en flytt till ett centralt boende inte är lika enkelt som när du köper bostad utanför stadsbruset.

Vad bör du tänka på inför flytten i stan? Här kommer svaren!

Noggrann planering

Göteborg är en populär stad som allt fler söker sig till oavsett ålder eller period i livet. Enligt Fastighetsbyråns mäklare Tina är det bland annat

”attraktivt att bo på Norra Hisingen nu”, efterfrågan på centrala boenden är fortfarande hög.
Den som till slut hittar drömlägenheten i stan får räkna med lite mer ”krångel” i samband med flytten. Ett centralt boende innebär mer trafik och stadsplaneringen är inte alltid smidigt anpassad parkering nära porten. Därför är det viktigt att i god tid planera de praktiska delarna i samband med en central flytt.Bli överens med mäklaren om ett lämpligt datum för att få nycklar och tillgång till bostaden. Det gör flyttplaneringen mycket smidigare. Glöm inte bort att boka flyttfirma i Göteborg eftersom det är det mest effektiva sättet att flytta bohaget. Lokala flyttfirmor kan stadens gator utan och innan, vilket är praktiskt med tanke på trafik och parkeringsmöjligheter.

Andra saker att planera:

  • Göra flyttanmälan Skatteverket – kom ihåg att vidaresända post.
  • Välja elavtal – tänk på att inte välja anvisat avtal du får i samband med flytt.
  • Hemförsäkring – ägna god tid till att jämföra upplägg.

Försök att dela upp ”sysslorna” om det är så att du flyttar tillsammans med någon annan. Då blir ni snabbare redo att flytta in på riktigt!