Se nya Tarzan i Götet!

Den nya filmatiseringen om legenden om Tarzan har nyligen haft premiär runt om på landets olika biografer. Vill du se filmen i Göteborg går det på bland annat SF biograferna. Men dessvärre har filmen inte fått så bra recensioner, vill man vänta så dröjer det nog inte så länge innan filmen finns att streama.

3663653-music-and-dance-film-reel

Filmen ”The Legend of Tarzan” Med Svenska Alexander Skarsgård i huvudrollen har nyligen haft premiär i Sverige. Oavsett vad recensenterna säger så kan det vara bra att skaffa sin egen uppfattning. Men om man vill gå på bio eller vänta tills filmen finns att streama är upp till en själv. Det beror ju helt på hur spänd man är på att se filmen. Det finns spännande specialeffekter i filmen trots allt, där har regissören inte sparat på krutet. Dessutom sägs det att Tarzan filmen lyckats dra in nästan 14 miljoner dollar redan, vilket är nära ett rekord.

Ett angrepp mot kolonialismen

Enligt en artikel i Svenska Dagbladet är filmen ”The legend of Tarzan” en kraftig kritik mot kolonialismen och allt den stod för, men samtidigt så är tyvärr representationen av den mörkhyade människan endast tilldelad en biroll och i bästa fall en roll som rolig sidekick. Detta är oroväckande och ger endast det vita perspektivet på den koloniala tiden. Regissören David Yates har dock verkligen försökt hårt med att attackera kolonialismen och det som hände då. Filmen ”The legend of Tarzan” börjar strax innan Kung Leopold II tvingades överlämna kongostaten till Belgien år 1908, alltså ganska långt bak i historien men dagens mått mätta. Det är förståeligt att det kan vara svårt att göra en historia som blivit film av olika slag över 200 gånger, men Yates har ändå lyckats någorlunda bra tycker de flesta. Historien handlar om när Tarzan tillsammans med Jane dragit sig tillbaka till godset i Storbritannien, och på plats där konfronteras han av George Washington Williams. Han misstänker att Belgiens kung inte är den han säger sig att vara och får Lord Greystroke att ge sig ut i Kongos Djungel.

Skarsgård en ny Hollywoodstjärna

Alexander Skarsgård har med filmen Tarzan satt sig själv på Hollywoods stjärnhimmel och tidigare har han bland andra medverkat i den kritikerrosade serien True Blood. Han har även varit med i filmer som Battleship, Straw Dogs och Melancholia och nu undrar vi vad han kan tänkas hitta på i framtiden. Detta är säkerligen inte det sista vi ser av honom!