Pilot räddade begravning

Det som nästan aldrig inträffar, inträffade. I USA vände en pilot för att plocka upp några sena resenärer. Anledningen var att de var påväg till sin faders begravning och deras tidigare flyg var försenat.

447217-tombs-of-russian-tsarsNär det finns regler och lagar så måste man ibland kunna tänja lite. För människan är inte felfri, och det var precis vad en pilot gjorde när han fick veta vad som hade skett. Tidningen Metro.se skriver om händelse att en familj var påväg från Phoenix till Tennesse för at begrava sin far. Men vid mellanlandningen i Minneapolis var deras första plan försenat med 90 minuter, vilket gjorde att när de kom fram till gaten hade planet till Tennesse redan rullat ut och var redo för att lätta. Familjen stod då och grät och var helt förtvivlade då de fått reda på att flygtornet sagt nej till att åka tillbaka. Vad som räddade situationen var att piloten såg hur sonen stod och vinkade för att försöka få kontakt och visa på vad som höll på att ske, något som piloten inte kunde värja för.

Pilotens beslut

Att familjen kunde närvara vid faderns begravning och få ett riktigt farväl var enbart pilotens beslut skriver Aftonbladet. Piloten hade sett vinkningarna och valde att ta beslutet att åka tillbaka, något han fått sagt att han inte skulle göra. ”Det behövs fler personer som honom” säger sonen och menar på att om fler agerade som piloten gjorde, och följde sitt hjärta så skulle vi alla få känna av en lite varmare jord skriver gp.se.

Det finns många tankar om begravning och vad som är otroligt viktigt är att det går rätt till och att man visar respekt samt får den stund som man tänkt sig och med det ett vackert sista minne. Det finns många saker i livet där man kan få en andra chans, men när det kommer till att begrava någon kär så är det bara en begravning och av den anledningen är det viktigt med respekt och att följa sitt hjärta.