Med en kaffe i handen

Det är vår i luften och sommaren står snart för dörren med grönska, värme och heta dagar med glass och häng. Men än så länge är det kyligt i luften och uteserveringarna öppnar så smått, idag skriver vi om detta.

Tidigare kunde vi läsa nyheten om att det väntades hela 600 uteserveringar i Göteborg, för det är populärare än någonsin, något man kan läsa om i en nyhetsartikel i Göteborgs-Posten. Folk känner suget efter en kaffe eller en härlig öl i solen, gärna under ett snyggt parasoll från exempelvis arnee.se och kanske med en mjuk filt om axlarna i den friska vårvinden. Den ena uteserveringen efter den andra snickras upp på gator och torg, inte bara i Göteborg men i de flesta svenska städer. Tillstånden för uteservering gäller för övrigt mellan 1 april och 31 oktober, alltså under det halvår som Sverige visar sig från sin ljusaste och varmaste sida.

Just nu i veckan har det varit riktigt vårvarmt i härliga Götet, i Expressen kan vi läsa om hur många firade vårvärmen med att sitta i parker och vid vattnet i kanalerna för att ta in solen och umgås, gärna med en öl eller en glass i handen.

Fler gågator väntas i Göteborg

Enligt markupplåtaren på trafikkontoret är det i Göteborg serveringstätas runt Östra Hamngatan, på Kungsgatan och på Kungstorget. Men Tredje Långgatan är sedan förra året den stora nyheten, som i allmänhet blir mer krogtät samt stängs av vissa delar och blir gågata under sommarhalvåret. Tanken är att det ska öka andelen gångtrafikanter och cyklister och ge mer liv till gatan i Haga.

Många Göteborgare är för fler bilfria gator, samtidigt som de inte vill att dessa blir alltför stiliga, uppstädade och dyra. Som det ju kan bli i många städer, där gågatan blir till en lyxgata för turister och välbeställda.