Läge att investera i Bitcoin

De senaste månadernas rapporter om kryptovalutan Bitcoin har varit allt annan än goda, men nu på närmare tid har trenden börjat svänga om – och experterna menar att det är hög tid att investera nu.

Bitcoin var under fjolåret det absolut bästa som man kunde investera i vilket resulterade i att det var just vad man gjorde, man köpte Bitcoin. Men det i sin tur skapade en form av inflation för kryptovalutan och det var något som verkligen känts av under året som gått nu i Bitcoin-stortidens kölvatten. Idag har intresset svalnat, men är man intresserad av att investera i Bitcoin är det nu man ska göra det. Till Dagens Industri säger Christian Ander, som grundat Sveriges första handelsplattform för Bitcoin vid namn BTCX, att vi just nu är mitt inne i en kryptovinter, och att detta är något han har upplevt förr så han är ganska lugn.

”Vi är mitt i en kryptovinter, det är fjärde gången jag upplever en. Jag är ganska lugn, precis som vanliga finanscyklar så har bitcoin hypar och kollapser. Det är då det viktiga arbetet sker. Det är nu som de starka idéerna och företagen byggs. Det är jättebra läge att investera i startups”, läs hela intervjun med Christian Ander hos Dagens Industri.

Något att tänka på om man vill investera i kryptovalutor är dock att dessa än så länge möts av skepsis från både kinesiskt och amerikanskt håll. Dessutom har den amerikanska finansinspektionen totalnobbat Bitcoinbaserade börshandlade fonder då man ansett att skyddet mot bedrägeri inte är tillräckligt starkt – och det kan man kanske ha en poäng i. I japan har man till exempel märkt av miljardstölder just när det kommer till Bitcoin och andra kryptovalutor.