Just nu: stabila bopriser i Göteborg

Fler bostäder, färre spekulanter, amorteringskrav och oförändrad reporänta. Vad betyder egentligen alla yttre faktorer för bostadsmarknaden i Västerås? Det är många faktorer som avgör hur bostadspriserna förändras efter säsonger och den globala marknaden. Det som allra flest vill veta är exakt när det är som mest gynnsamt att köpa eller sälja sin bostad. Just nu? Både och!

Köparens eller säljarens marknad? Kanske en av vår tids stora fråga när det kommer till ekonomi. Göteborgarna följer som besatt bostadspriserna, bevakar budgivningarna och inreder efter hemnetannonserna.

Efter tidens mättnad på bostadsmarknaden i Göteborg har det som alla längtar efter hänt:

– Om hösten var säljarens marknad så gled den över till att bli köparens under vintern och början av våren. Det vi ser nu är att det blivit mer balans där köparens och säljarens förväntningar möts. – Göteborgdirekt.se

Bostadspriserna i Göteborg just nu

Det är köparnas och säljarnas marknad just nu, men bara för en liten kort tid framöver. Bopriserna spås nämligen öka snart igen, eftersom man redan börjat se en sådan tendens. Även om amorteringskravet pekas ut som en av orsakerna till de något sjunkande bopriserna tror de flesta experter att effekten snart är påväg att slätas ut. Så länge räntorna är låga kommer bopriserna fortsätta att stiga.

Skulle reporäntan höjas skulle det förmodligen resultera i en tydligare nedgång på bopriserna. Många tvekar därför: sälja nu, men kanske inte göra så stor vinst? Eller vänta, men riskera ännu sämre utdelning ifall reporäntan höjs?

Det är fortfarande billigt att ta bolån, och därför tvekar de flesta inte på att köpa och sedan binda räntan.