Jerry Seinfeld säljer sina tre Porsche

Komikern Jerry Seinfeld säljer nu sina tre Porsche bilar, till en prislapp om 85 miljoner kronor, men behov av de pengarna har han inte – bara licensrättigheterna till återutsändning av serien ”Seinfeld” som satte komikerns namn på tapeten beräknas ge honom en inkomst på blygsamma 1,5 miljarder kronor per år.

PorscheSugen på att skaffa dig en klassisk Porsche? Då kan du snart ropa in en av komikern Jerry Seinfelds tre Porsche bilar som ska auktioneras ut, något som bland annat Auto, Motor & Sport skriver om. Men då ska du veta att bilarna värderats till ett sammanlagt värde om 85 miljoner kronor, och det kanske det inte alla som har råd med. Så ska du köpa en begagnad bil kanske det är en bättre idé att välja ett annat bilmärke som passar mer för din plånbok. Och vill du istället köpa en ny bil kan du ansöka om lån hos zmarta.se/lana-pengar/billan, men visst kan det vara roligt att drömma om en Porsche speciellt när den ägts av Jerry Seinfeld – och har du en sådär tio tolv miljoner kronor liggandes skräpande kan du kamma hem den ”billigaste” bilen av de tre som säljs.

Dags för någon annan att njuta av bilarna

Anledningen till att Jerry Seinfeld lagt ut bilarna till auktion genom Amelia Island Auction i Florida, skriver Dagens Industri, beror på att han nu tycker det är hög tid att någon annan än han själv ska få njuta av bilarna. I ett uttalande på auktionshusets webbplats hälsar han bland annat att han aldrig sett sin bilsamling som någon form av investering utan att han samlar för att han helt enkelt älskar bilar. Något han också påpekar är att han absolut inte känner något missnöje med de tre bilarna som kommer läggas till försäljning – tvärt om. Han älskar fortfarande bilarna och vill att någon annan ska få känna likadant för dem såsom han själv gjort.

Enligt Västerbottens-Kuriren kommer auktionen att hållas den 11 mars på auktionshuset Gooding and company och bilarna som säljs är:

  • En 1955 Porsche 550 Spyder
  • En 1958 Porsche 356 A 1500 GS/GT Carrera Speedster
  • En 1974 Porsche 911 Carrera 3.0 IROC RSR