Hellströms sommarsuccé

Den första helgen i juni 2016 var en som tusentals väntat på. Håkan Hellström hade då två helt slutsålda och efterlängtade spelningar på Ullevi i Göteborg, som slog publikrekord redan första kvällen med 70 091 hängivna fans på plats. Showen var en riktig succé som inte lämnade många kinder torra.

Två sommarspelningar med Håkan Hellström under en helg i hans hemstad Göteborg, kan det bli bättre? Biljetterna till spelningarna tog slut snabbt efter släppet och det tog inte lång tid innan tågresor var svåra att hitta. Hotellen nära Ullevi och på andra platser i Göteborg blev snabbt fullbokade vilket resulterade i många desperata förfrågningar från Håkan-fans på sociala medier om boende och försäljning av tågbiljetter.

En upplevelse utöver det vanliga

Få kan kicka igång en publik som Håkan Hellström kan, och publikhavet kantades av öronbedövande skrik, jubel och rödgråtna ansikten. Känslokaoset var ett faktum och det är inte ofta man ser en artist som kan beröra en så spridd skara människor. I publiken fanns människor i olika åldrar, från olika klasser och med olika ursprung. Det enda som kan liknas med spelningarna är när giganter som Bruce Springsteen intagit arenan, fast då var det en helt annan känsla i publiken. De låtar som rörde publikens hjärtan mest under Hellströms spelningar var ”Gårdakvarnar”, ”Hurricane Gilbert”, ”Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din” och ”Nu kan du få mig så lätt”. I Aftonbladet kan man läsa om Håkan Hellströms tal till publiken, där han dedikerade spelningen till sina fans och beskrev hur ärad han kände sig för att ha fått genomföra denna David och Goliat-resa, från Västra Frölunda till arenan på Ullevi.

En drömmig sommarhelg i Göteborg

Spelningen var verkligen en upplevelse enligt många som förmodligen kommer bära med sig denna helg länge. Hellströms karriär överlag har varit mycket bra för Göteborgs turism och besöksstatistik. Hans låtskatt förknippas främst med kärlek, vemod, sommar, sol och fester, men det går minst lika bra att uppleva Göteborg på hösten. Vem vet, Hellström kanske gör ännu en spelning I Göteborg bland fallna löv under en halvfrostig höstkväll i framtiden.