Fler personliga begravningar

Leva, älskar och dö är det livet går ut på. Och när det kommer till begravningar har det skett en förändring genom att man väljer att bli mer personlig och hylla livet och den bortgångne än att vara svart och sorgsen. 

1557886-monument-lady-of-guadalupe-on-a-cemeteryLivet. Livet är allt underbart och genom att bemöta döden och tala om det oundvikliga så kommer vi även att få ett rikare liv. Vad man nu sett är att det blivit allt mer populärt med begravningar som den avlidne planerat för att man ska få det på just sitt sätt och för att hålla en sista show precis så som man själv vill ha det och som man själv vill bli ihågkommen. I en artikel från tidningen Dagen tar de upp en begravning i Ohio, USA, som inte liknar någon annan: Där begravdes en man åkandes på sin Harley-Davidson inne i en plexiglaskista. I Sverige är vi inte riktigt där ännu med att ha så spexiga begravningar, men man kan tänka sig att trenden kommer komma hit snabbt, liksom allt annat från den förlovade landet. Oscar Fredrik och Wahls Begravningsbyrå i göteborg ordnar bytänkande begravningar och vad man ska tänka på är att skriva ner det exakt så som man vill ha det och då ha kontakt med en begravningsbyrå som kan hjälpa en med vad som får och inte får göras så det inte blir några problem längre fram. Då det just nu finns över 800 byråer i Sverige kan man tänka sig att med en hårdnande konkurrens att kunderna får allt mer att säga till om.

Strippor på kinesiska begravningar

Ja, visst är det bra att ha personliga begravningar, men i Kina har det gått så långt att många väljer att ha strippor på begravningen. Inte för att det skulle representera den bortgångne utan enbart för att locka gäster att komma dit skriver hd.se. För det anses nämligen som mycket hedrande om det kommer mycket folk. Detta är ett problem som myndigheterna nu tampas med.