En höst i staden

I dagens inlägg skriver vi om ett höstens bästkust, med krispig luft och klarblå himmel där en kan mysa på ute i staden som är den allra trevligaste i Sverige. Om en har riktig tur, eller snarare, en fet plånbok kan en även njuta av hösten i sin allra egna park utanför Göteborg.

321492-poeidon-goteborg-gothenburg-swedenI GP kan vi läsa att hösten i Göteborg verkligen levererar och det med löv i skiftande färger och mysig, krispig luft – perfekt för promenader i parker och cykeläventyr runt om i staden. Göteborgare hävdar dessutom att stan blir mer levande på hösten, när folk kommer tillbaka till centrum och varma kaféer slår upp sina dörrar med teer och stora koppar kaffe. Tips på saker att göra i Göteborg är bland att bädda för en riktigt mysig höst, med nymanglade lakan, tända värmeljus i fönstret och mysa med mjuka plädar i soffan.

En mysig hemmakväll slår det mesta, särkskilt om en bor i en riktigt fin villa i till exempel Onsala. I Expressen kan vi läsa om ett stort 30-talshus som nyligen lagts ut på marknaden för närmare 25 miljoner kronor. En herrgård i princip, med inredningssnickerier, takmålningar, vinkällare och egen park. Men med den ganska saftiga prislappen är villan inte för alla samhällsgrupper, även om väldigt många skulle få plats under det taket rimligtvis, som täcker 12 rum och 400 kvadratmeter. Det är den så kallade Ebbagården på Onsalahalvöns fjordsida som är till salu, utanför Göteborg, men ändå tillräckligt nära för att vara på perfekt avstånd. Med fönster i klassisk brittisk tudorstil och olika flyglar är detta verkligen ett hus som kan gå i generationer som en släktgård utan dess like.

Om en nu har ett riktigt fint hem så har en sannerligen även bra hyllor och förvaring – som gör att rummen ser mindre stökiga och desto mer harmoniska ut. Ett hem gör sig bra om det både är estetiskt tilltalande och funktionellt, det ena behöver med andra ord inte utesluta det andra, även om en kanske kan tro det i förbifarten. Till exempel så kan ett riktigt vackert vitrinskåp vara både praktiskt och göra rummet en stor tjänst estetiskt.