E-cigg i Göteborg

E-cigaretter hittar man idag i alla svenska städer, också i Göteborg. Ibland letar sig de elektroniska cigaretterna också in på nyhetsplats. Det finns mycket som tyder på att elektroniska cigaretter är mindre skadliga än vanliga, men det finns vissa risker. En sådan är laddaren.

Runt om i Sverige puffas det på elektroniska cigaretter, såväl inomhus som utomhus. Som du kan läsa på https://www.premiumvape.se/ finns det många fördelar med att välja e-cigg. Även om man nu har infört 18-årsgräns, vilket P4 Göteborg rapporterar om här, så innehåller de elektriska cigaretterna, som man vapear på, färre farliga ämnen än vanliga cigaretter. E-ciggen innehåller dock nikotin, och det är därför som de numera har åldersgränser.

Göteborg är även en bra stad om man vill få tag i riktigt stora coils, som är en del av den elektroniska cigaretten. Ju större coil, desto mer rök. I det här klippet besöker den självutnämnda ”youtube D-kändisen” Adrian ”Polski” Charazka en sådan butik.

Mindre farligt än vanliga cigaretter?

Men är inte e-cigg farligare än vanliga cigaretter, eller åtminstone lika farliga? Enligt en studie som nyligen publicerades i Annals of Internal Medicine, och som är en av de första långtidsstudierna i ämnet, är risken för cancer lägre för den som röker e-cigg. Mer om studien finns att läsa här. Eftersom studien är den första i sitt slag behövs dock ytterligare studier innan man kan uttala sig med någon säkerhet.

Det finns dock andra risker med elektroniska cigaretter. Vissa varianter säljs med laddare av dålig kvalitet, som i värsta fall kan explodera. Det skedde på ett gruppboende i Göteborg, när en e-cigg laddades. Läs mer om händelsen här. Precis som när det gäller mobiltelefoner är det viktigt att inte använda tredjepartsladdare av låg kvalitet till sin e-cigarett.