Det går bra för Götet

Hur går det egentligen för staden på Sveriges framsida? Vi talar givetvis om Göteborg, staden som så många besökte nu i helgen när det var två dagars spelningar med Håkan Hellström på Ullevi. Det går bra, enligt nya rapporter.

goteborg mindre jpgJa, under nationaldagslånghelgen kunde Göteborg få visa sig från sin allra bästa sida. Sol, musik och publikrekord på Ullevi med över 70 000 personer på plats för att se Håkan Hellström framföra sina älskade hits. En dröm med andra ord. Som en porsche är för en biltokig.

Men annars då? Hur går det för staden med stort S? Här kan vi läsa om att det går riktigt bra på börsen också. Göteborg närmast krossar sin storebror Stockholm på Stockholmsbörsen. Det är nämligen så att Göteborgsbolagen går betydligt bättre än de bolag i Stockholm. Bara de senaste fem åren har portföljen med Göteborgsbolagen stigit med närmare 700 procent, enligt Nordeas sparekonom.

Brexit på midsommar?

Frågan är vad som händer med börsen efter att Storbritannien röstat om landet ska stanna i EU eller gå vidare på egen hand. Resultatet tros kunna ge en enorm inverkan på ekonomin, och då särskilt om britterna väljer att lämna EU. Röstresultatet står klart den 24 juni och det spås vara livlig handel på de europeiska börserna under fredagen. Men däremot inte på Stockholmsbörsen. Det är nämligen så att fredagen den 24 juni är midsommarafton i Sverige och börsen håller stängt som vanligt. Men inga önskemål om att hålla börsen öppen har inkommit till Nasdaq Stockholm, det verkar vara så att många aktörer vill fira den svenska högtiden och inte hänga framför sina skärmar bland siffor och grafer. Övriga börser runt om i Europa håller öppet, förutom i Helsingfors som även de har midsommarstängt just den dagen. Däremot de norska och danska börserna håller öppet.

I finanssektorn tror de flesta att brexit inte kommer att ske, utan att Storbritannien kommer att stanna i EU. Om det sedan blir ett utgång ut ur EU kan det får konsekvenser för individer.